Menu
Gildia Pióra na Patronite

Światło z ekranów

To piosenka do poważnej korekty ale dobrze się zapowiada więc wstawiam by nie zginęła i bym pamiętał że należy doprecyzować. A jak ktoś czuje tekst to zachęcam do korekty .

Nie widać ludzi idących
Przez głód i wojny na śmierć
I tych porwanych na narządy
Tej hańby dla życia
Za śmierć

Co widać
To światło z ekranów
To Światło jak mrok
I kłamstwo na co dzień
co chwila
co chwila co krok

Nie widać brudnych pieniędzy
Transakcji krwawych diamentów
I w naszym imieniu cicho zawartych
Paktów łajdacko zdradzieckich

Co widać to ……..

Nie widać ofiar szczepienia
Tych nieleczonych
Bo coś
Nie widać statystyk uczciwych
Lekarzy z kości i krwi

Co widać to ……..

Nie widać miliardów z pożyczek
W imieniu naszym podjętych
Tych długów nie do spłacenia
Tych drani co pchają nas w przepaść

Co widać to usta maską zakryte
Straszących że alfa lambda i ch..j
I ludzi w to kłamstwo wierzących
Błękitny transfer do głów

76 489 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!