Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka moja lira

Teksty z obrazami - Taka moja lira - Cris
Taka moja lira - Cris

To ostatni walc, jeśli już wolałabym tango
Amatorskie, swobodne nie stylowe.
Kobieta lubi być adorowana,
A niezauważona usycha niczym nie pielęgnowany kwiat.

Mierzę oddechem odległość,
Otaczam go najczulszym westchnieniem.
Jaśnieje minione, późna jesień dotyka –
Ale jak dogłębnie, suchymi łzami.

List z prośbą o cofnięcie czasu
I buntem nie pomoże.
Ranek przytuli nową zmarszczką,
A sznur korali przypomni o aksamitnej młodości…

© Krystyna Anna Szklarczyk
20.01.2021r./ 17:10

(Forma wiersza - Akrostych)

piekny-obraz-kobiety-na-plotnie-malowany-farba-wielkopolskie-dakowy-mokre-sprzedam-506855087

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!