Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spotkanie z poetą

to on słychać szept ... stoi w holu
w niewyobrażeniu poety
starszy mężczyzna o otyłej sylwetce
bezbarwnej fizjonomii
trzymam tomik z jego wierszami
w niestosowności imaginacji

pobożna chwila wyczekiwania
siada na proscenium w świetle
reflektorów
mówi bez emfazy zwyczajny w nie zwyczajności
niezwykły
w wypełnionej sali nie ma nikogo
jest tylko on
proszę o podpisanie tomiku
i dedykację dla ...

18 837 wyświetleń
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!