Menu
Gildia Pióra na Patronite

to od nas
odchodzą światełka dusz
wznoszą się wysoko
wszechświat mają
w zasięgu serca

ich ostatni zimny dotyk
stawia mocno na ziemi
ostatnia nauka
do końca życia

potok łez pokrywa ścieżkę
naszego losu
oczyszczając z kłamstw
i brudów całego półświatka

tętnijmy życiem za nich
niech odpoczywają
w obłokach sfer niebieskich
na wieki przeszczęśliwi
amen

38 193 wyświetlenia
454 teksty
25 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!