Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niesamowite..

To niesamowite...
ile bólu potrafi zadać jeden mały człowiek,
ile łez można przez niego uronić,
ile nocy nie przespać.
To niesamowite...
ile czasu człowiek może umyślnie ranić,
nie wiedząc o tym.
ile może powiedzieć słów, których nie chciał.
To niesamowite...
ile razy człowiek może popełnić ten sam błąd,
mówiąc, że to ostatni raz.
To niesamowite...
ile czasu może stracić,
szukając bezowocnie miłości,
ile czasu może stracić,
kochając bez wzajemności.
To niesamowite...
ile możemy kochać już tego nie czując,
ile możemy kłamać, ze nadal kochamy.
To niesamowite...
ile razy człowiek może zaufać obcym,
nie ufając najbliższym,
ile razy może czuć się samotni wśród tłumu.
To niesamowite...
ile marzeń pozostaje niezrealizowanych,
Ile snów odchodzi w niepamięć.
To niesamowite...
Ile razy można powtórzyć to słowo..

3450 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!