Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ech, dziewczyno!

Teksty z obrazami - Ech, dziewczyno! - exsilentio
Ech, dziewczyno! - exsilentio

To niełatwa rzecz, mówię szczerze,
Kochać na zawsze ciebie, czy was.
Nie patrzeć na czas
I w łaskawy los wierzyć.

Wiedzieć, że wszystkie przyszłe lata
Już niosą niepokój i smutek,
Jak nieznośne kamienie w bucie,
I tak do końca świata.

A przecież to najpiękniejsza rzecz na świecie!
Sama myśl o was płoszy stada koni
W sercu, rozpala w zimie płomień.
To galaktyka, co z Twoich źrenic świeci.

Kiedy zmęczony po marszu odpoczywam,
Dzięki Tobie śmieję się do siebie
W największej nawet potrzebie,
A spod powiek szczęście kroplami wypływa.

Wszystko ma swoją cenę.
Miłość uczciwie najwyższą,
Bo leczy samą myślą.
Tanie błyskotki nie są diademem.

Płacę jednak chętnie.
Nic piękniejszego w życiu nie kupię
Niż mojej kochanej córeczki uśmiech,
Co jak pochodnia, rozprasza lęki.

Najbardziej zachwycający moment,
Który inne za próg wymiata,
(Sporo z nich zna wasz, świadom świata, tata)
Gdy z bratem uśmiechacie się do siebie, oboje.

Quid Quidem

42 057 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!