Menu
Gildia Pióra na Patronite

To nie miłość...

...
To nie miłość tylko wiatr
tak wieje w oczy że łzawią
kiedy przechodzisz obok mnie myślami...
to nie miłość...
tylko ciężko w coś wierzyć innego
kiedy liście spadają wokół nas uśmiechami...
deszcz całuje włosy
a ja przesiąkam na wskroś dotykiem
kruchym jak resztki o Tobie wspomnień
między nami tylko przenikliwie cisza samotnością milczy niezłomnie...
miłość...
jak jesień drżąc przychodzi barwami
złudzeniami...
iluzjami...
pragnieniami...
nieśmiało spadają kroplami uczucia na serce...
rozsypują się nadzieją w nas
że coś między nami zaiskrzy jeszcze...
Anita Steciuk

15 421 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
  • Krzysztof K.

    6 September 2020, 10:31

    Zaiskrzy ale w przyszłym roku bo podobno jesienią miłość usypia pod puchem opadających liści; )