Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poza mianem

To nie ja zatrzasnęłam
drzwi przed sobą.
Pozbawiona doznań,
którymi inne się chlubią.

To nie ja odmówiłam
podświadomie sobie tej roli,
nie doznając na własnej skórze.
Czym jest naprawdę?...

Żyć w odsłonie nowej roli,
choć to nie scena ani teatr.
Los poskąpił mi użyć szczęścia,
w najpiękniejszej sferze życia.

To nie ja temu winna,
że nie spotkał mnie
ten zaszczyt bycia mamą.
Dla innych kanon.

Dla mnie to dziura!
W przestrzeni życia.
Codzienna ujma
z ironią mojego losu.

93 512 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!