Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tamtej niedzieli...

http://www.youtube.com/watch?v=d_FJkur-DQA

To nic... że róże już dawno uschły
że... płatki opadły i stół pokryły
choć suche a kolor ich trochę zbladł
wciąż obrus barwami miłości zdobiły.

Pamiętam gdy je od Ciebie dostałam...
w całym pokoju pachniało różami
mówiłeś że zapach ten się kojarzy
z moimi jak nektar... ustami.

Twych pocałunków końca nie było
szczęściem zdobiłeś nasz mały świat
mieliśmy plany... wspólne pragnienia
aż którejś niedzieli los... jak ten kat....

rozdzielił nas i wszystko zniszczył...
zostawił uczucia daleko za nami
a potem szydził i śmiał się z cierpienia
i wspomnień na stole... usłanym płatkami.

Wciąż czuję zapach róż w powietrzu.
Unosi się jak kiedyś my...w pościeli.
Żegnaj zabrzmiały Twoje słowa.
Już nie wróciłeś tamtej...niedzieli...

To nic że płatki wciąż leżą na stole
choć wazon już... pusty stoi
kiedyś zapomnę że róże w nim tkwiły
miłością mój pokój i serce zdobiły...

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • słoneczniki

    12 August 2012, 20:08

    Piękny choć pisany smutkiem...

  • Sokrates

    10 August 2012, 13:23

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
  • annak

    5 August 2012, 15:20

  • agniecha1383

    5 August 2012, 11:58

    Ach ...Gerardzie...przypomniałaś mi:) Lotosem lub Lilią wodną...
    Wystarczą polne...koloru tęczy ożywią pokój i serce:) dziękuję Wam:)

  • Seneka 18

    5 August 2012, 11:45

    Może kiedyś w tym wazonie...zamieszkają inne kwiaty...lilie też są piękne...

  • R.A.K.

    5 August 2012, 09:55

    Wzruszyłem się! Coś ostatnio "mientki" jestem :)
    Pozdrawiam Agniesiu :)

  • miramija

    5 August 2012, 00:28

    Bardzo ładny wiersz :) pozdrawiam :)

  • agniecha1383

    4 August 2012, 23:54

    :) Dzięki moi drodzy...
    Agnieszko w rzeczy samej jestem już przemęczona-wzajemnie:)
    Dominiku...tak za bardzo się nie przejmuj...wszystko jest ok a wiersz? Fantazja...bardzo Wam dziękuję za odwiedzinki:)

  • Archangel_Marco

    4 August 2012, 23:43

    To... bardzo smutne, i... bardzo bolesne...
    Ale trzeba żyć, walczyć z tym, co złe.

  • misiek45

    4 August 2012, 23:43

    Piękny wiersz tęsknotą przyozdobiony ,jak stół kiedyś zasypany pachnącymi płatkami róż-Agnieszko miłej nocki i słonecznej niedzieli pa