Menu
Gildia Pióra na Patronite

jesienne słowa

To nasze jesienne słowa
wybijane rytmem deszczu.
Melancholii pełna głowa,
a oczy pełne protestu.

Z nieba wciąż leje lub siąpi,
może jeszcze przed dnia końcem
deszcz wyczerpany ustąpi...
Bądźmy dla siebie dziś słońcem.

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • 13 October 2020, 07:26

    Uśmiech przemoczony posyłam. 😊🌞