Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ucieczka

To nasza ucieczka w słowa
od tego,co w nas siedzi, co nas rani,
od myśli kłębiących się w głowie.

Dryfujemy
między dziś a wspomnieniami,
między fikcją a rzeczywistością,
na ile w tym jest się postacią fikcyjną
na ile człowiekiem
nikt nam nie powie,
choć odpowiedź z pewnością
skrywa się
w naszym zapisanym słowie.

Dziś ponownie
z tych drzwi skorzystałam,
by ucieczka przyniosła zatracenie.
Wróciłam z pewnością,
że zbyt długo tłumione uczucia, zobojętnienie,
niszczą to,
co podlega najwyższej cenie.

13 119 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!