Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szukając siebie

To moja błędna decyzja, by zatracić się dla bogactw
Odrzucając miłość i znajdując w niej wroga
Przekreślając przyjaźnie, wybierając samotność
By zauważyć wyraźniej, że tak nie będę sobą

Odszukując siebie w samym sobie, to wyzwanie
Chcę cieszyć się śpiewem ptaków, witając ranek
Budząc się widzieć, że leżysz tuż obok mnie
Wiedząc, iż to była miłość, nie tylko sex

Cofnąć chcę czas, w wieku w jakim jestem
Gdy liczyła się uczciwość ponad wartości pieniężne
Do momentu zwykłości, chytrości braku
Momentu życzliwości, życia bez strachu

Gdy ziemia obracała się swoim powolnym tempem
Dziś to stały pośpiech z wzrastającym tętnem
Brak chwili dla bliskich, ciągłe wykorzystywanie
Samotność, bogactwa, ze śmiercią taniec.

43 926 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
  • 27 September 2010, 07:45

    Świetny wiersz, dobrze gdy choć po latach potrafimy odnaleźć to co wartość w sobie ma.