Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słońce nad Biebrzą

To miejsce nasyca spokojem
Przypisanym tylko jemu
Czuć zapach koszonych traw
Patrząc po horyzont

Dobrze jest być daleko
Zasłoniętym murem rzek i bagien
Na pomoście pachnącym drewnem
Przemierzać kosmos

Zmienił się horyzont

Kiedyś zapewne powrócą ptaki
I spokój pachnących traw

76 481 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • PetroBlues

    25 April 2020, 17:09

    Oby powróciły...

    Ładnie to ubrane w słowa. Pozdrawiam.