Menu
Gildia Pióra na Patronite

trzmielowe lato

Teksty z obrazami - trzmielowe lato - Maciek Zz
trzmielowe lato - Maciek Zz

To lato inaczej pachniało,
żarem kwiatów na suchych łąkach
i aksamitnym głosem brzmiało
włochatych trzmieli na pąkach.

Tego lata ciebie poznałem,
mówiłaś aksamitnym głosem,
gdy żar suchych ust smakowałem
- nie przestawaj bardzo proszę.

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Naja

    25 August 2020, 19:56

    Gdy przestaniesz, już nie powróci
    Jesiennym chłodem nas zasmuci
    Tylko lato pachnie słońcem, żarem,
    miłością...
    Chyba, że jesień otuli nas nostalgią i
    czułością...
    :-)

  • 24 August 2020, 20:42

    Ktoś tu myśli o bzykaniu. ;)
    Fajny wiersz.
    Pozdrawiam. :))

  • sprajtka

    24 August 2020, 20:04

    Gadanie...;)))