Menu
Gildia Pióra na Patronite

Grandż

To jesteś Ty
mów o tym głośno
O tym
co Cię przytłacza
I co Cię boli
o Twojej tragedii
o Twojej niedoli
Wszystko
o Twojej niedoli
o Twojej tragedii
I co Cię boli
O tym
co Cię przytłacza
Mów o tym głośno
to jesteś Ty

Odrzucając to co narzucone
czynię wbrew sobie
Nigdy nie byłam pisarką
Jestem fatalną poetką
To jest mój bunt
to jestem ja

Ja
chciałam być człowiekiem
takim z krwi i kości
Co tęskni i płacze
za latami młodości
Co dzień za dniem bliższy temu ,
by śmierci w oczy spojrzeć
Co cierpienia doznał nie raz,
by wiedzieć , co znaczy dojrzeć

Najbrzydsze kłamstwo
lepsze od najpiękniejszej prawdy
Nie dusił się ten ,
co nigdy nie oddychał
Nie wątpił ten ,
co nigdy nie uwierzył
Nie docenił ten , co gorszego nie zaznał

848 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!