Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łamigłówka

E. Sienkiewicz

E. Sienkiewicz

To jest taka Łamigłówka, dla chętnych rozwikłania słów.
Kto daje, ten zabiera, a ten co dużo myśli, nie zawsze, jest szczęśliwy.
O północy, pali się dym, a o pierwszej szuka snów.
Teksty nigdy, nie skończone, kto pamięta dobry Boże !
Co to za noc, kiedy pościelone sny, w koszmar się zmieniają.
Głuche oczy, ślepe uszy, nieme ciało - to wystarczy.
By choć raz - zacząć latać - nie wystarczy zamknąć oczy.
Kiedy jesteś sam, łatwiej jest mówić do pustych ścian.
To taka sztuka, której się człowiek uczy, wolniej niż zwykle.
Tam, gdzie uczuć nam wzbraniają, przecież oni nie kochają !
Szkółki podróżne ciężkich głów. Warsztat uczuć dla nas dwóch.

2254 wyświetlenia
19 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!