Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za oknem leje

to jest jak kartografia
przyglądam się i w zachwycie marzę
o kolejnych etapach poznawania
wysyłam więc następnych podróżników
w nadziei że dzięki ich pracy
mógł będę posiąść wiedzę
narysować niczym Al Idrisi
terra incognita
i dlatego oczyma ustami dłońmi
zagarniam cię więżę
ku mojemu zdziwieniu ty się nie sprzeciwiasz
błysk i grom za oknem pies leniwie oddycha
znowu patrzę na ciebie ukradkiem
kolejny mały punkcik
a za oknem wieczór burza
i leje

15 275 wyświetleń
143 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!