Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

to dziś rodzi się lato
nabrzmiałe słodkie i lepkie
przybywa nocy ubywa dni
rozmarzone panny
plątają się między zapachami
ruty i dziurawca
w rytuale ognia i wody
wróżą z wianków ginących w nurcie rzeki
widać
w oddali gasną świeczki
ludzie łączą się w pary

po północy
nerwowo krążąc
wszystko wsiąknie w gęstwinę lasu

wyczuwam niepokój
pierwszej letniej burzy...

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    3 July 2021, 06:55

    U Ciebie Sylwuś jak zwykle bogactwo przeróżnych pięknych myśli panuje ,aż miło się zagląda myślami wsiąkając letnim deszczem w taką poezję :)))
    Pozdrowionko posyłam 😊🌤🍀

    • Sylwia P.

      4 July 2021, 09:40

      Miło, że zaglądasz, miło gościć 😊 Pozdrawiam serdecznie!

    • Infinite Gentleman Night

      28 August 2021, 06:56

      Staram się zaglądać ,choć coraz częściej mi nie po drodze ,ale na pewno nie zapominam i życzliwie pozdrawiam ,moc uśmiechu ze sobą zostawiam 🙂🌤

  • Sylwia P.

    22 June 2021, 12:53

    Oo, @maba, dziękuję serdecznie 😊🌷🌷🌷