Menu
Gildia Pióra na Patronite

MY

TO BYŁEŚ TY
Mieć Ciebie to znaczyło tyle, co mieć twoja fotografię w portfelu .
Jeden pocałunek i widzieć cię znikającego na drodze .
Twoją rzeczą była niestałość i melancholia .
Moją było znosić to wszystko.
Widzieć Ciebie przyjeżdżającego było jak zobaczyć światło.
Widzieć Ciebie to jak dzielić smutek .

TO BYŁAŚ TY
Co więcej powiedzieć skoro wszystko już zostało powiedziane.
Albo nauczysz się kochać kolec albo nie akceptujesz róż.
Jak łatwo było dotknąć nieba pierwszy raz ,
kiedy pocałunki sprawiały że jaśniało światło , które dziś znika.

Takie maski przybiera miłość dla zgody .
Akceptując wszystko bez zadawania pytań i tylko kwestią czasu jest śmiertelne pchnięcie .
Nie ma nic do powiedzenia , pozostaje tylko pragnąć.
Powiedz to.

36 399 wyświetleń
288 tekstów
10 obserwujących
  • Niebieska Róża

    23 May 2021, 13:05

    Świetne bawienie się słowem :)
    ...więc mówię zostań
    nie na chwilę na zawsze
    odłóż zadziorny kawałek serca
    otwórz serce jak troskliwy miś
    i niech polecą z niego tylko dobre słowa i czyny
    to co misie lubią najbardziej...

    od agulka