Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zemsta

To bękart bezradności
kropla w morzu braku samokontroli
zagubione na leśnej polanie wodze
klaczy emocjonalnej
danie z menu nie dla smakosza
pokusa najsłodszego deseru
który w ostatecznej rozgrywce
zemdli.
Zrywa więzy
otula samotnością.
Fobia uprzedzenia
nieuchwytnym czasem
niemiłośiernie napędza
parę kochanków
noce i dnie.
Omamioną jaźnię gniewnie rozdwaja
ta nieopisana odmiana lamentu:

Zemsta.

Serce podpala
Umysł rozjusza
Oczy zamyka
Usta rozdziera
Dodaje nadludzkiej siły
Wgryza się w duszę
niczym próżniowa pustka
zawęża życiowy horyzont
i jest taka smutna .

11 339 wyświetleń
109 tekstów
15 obserwujących
  • 29 May 2014, 23:16

    Zemsta jest słodka :)

  • 20 May 2014, 16:08

    Dziękuje, i pozdrawiam również serdecznie ;)

  • RozaR

    20 May 2014, 14:25

    Niestety kobiecej natury nie zostawię w spokoju. Spoglądam na nią na dwa sposoby.
    Oczywiście życie się toczy dalej i nie zakłócam go. Pozdrawiam pięknie piękne oko.

  • 20 May 2014, 14:18

    Wydaje mi się Rozar że prawie każdy w swe wiersze, myśli wlewa cząstke siebie i nauk jakie wyciągnął z własnych doświadczeń .
    Nie musi to być od razu pokuta, po śmierci się należycie wycierpię.
    A teraz nie pora na lament i pokutę, bo mam życie w którym pojawili się ludzie i zwierzęta też ,mam dla kogo się uśmiechać i cieszyć każdym dniem.
    Zresztą pokutę to się odmawia po wyjściu z konfesjonału i z tego co wiem nikomu do tego co tam zostało powiedziane.
    A kobiecą naturę zostaw w spokoju, chyba że innym kierunku spoglądasz.

  • RozaR

    19 May 2014, 18:30

    To bękart bezradności - a Ty jemu uległaś. -jak rozumiem.
    Więc należy napisać wiersz pokutny na własną kobiecą naturę.
    O ile dobrze rozumiem.

  • 19 May 2014, 18:15

    Dziękuję Ci Krysto .... jak zawsze zresztą ^^

  • krysta

    19 May 2014, 18:07

    Zatrzymuje treścią - porusza...

    pozdrawiam Klaudio :)