Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bogowie

Tkwię tutaj przez los...
Tkwię? Każdy tutaj tkwi,
nie ma znaczenia - młody, czy stary;
siedzimy we wspólnej skazańców sali.
Wygnali nas z Olimpu,
Schowali w ludzką dzicz,
Ile już lat plujemy krwią?
Ile lat żegnamy się z czcią?
Czekamy aż sobie o nas przypomną,
Ludzie... Obłudnicy własnych marzeń..
Aż zobaczą, że my istniejemy!
My - twór ludzkich wyobrażeń!

5737 wyświetleń
82 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!