Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zimowy obrazek

Tkwią na gałęziach
wysokiego drzewa,
zastygłe w bezruchu.
Pierzastymi piersiami
wchłaniając ciepło
życiodajnych promieni
zimowego słońca.
Nagle spłoszone
lotem spłynęły
na zamarzniętą,
pobieloną śniegiem
ziemię.
Znieruchomiałe,
podobne do późno
opadłych owoców ...

18 824 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!