Menu
Gildia Pióra na Patronite

Róża

Tkwi samotnie
Bez oddechu wspomnień
Samotna róża na oknie

Przylgnięta do szyby
Udaje szczęśliwą bo kwitnie
A w głębi duszy usycha
I krwawi
Czerwienią swojego bólu

Żyje ale jej dusza martwa
Piękna
Ale wewnątrz szkaradna pustka
Zniszczyła ją i ludzie niektórzy

Być może to ja jestem
Ostatnim płatkiem tej róży

9231 wyświetleń
77 tekstów
22 obserwujących
  • 6 April 2013, 00:09

    Ci Którzy uśmiechają się w dzień najbardziej cierpią w nocy

  • 3 April 2013, 23:03

    Niech kwitnie...
    Rozwinie się...
    Wyrośnie ponad chmury...

  • Leeni

    1 April 2013, 23:49

    Bardzo dziękuję... Miło czytać Wasze słowa :)

    Pozdrawiam :))

  • 31 March 2013, 16:41

    Wszystko to gra pozorów, mgiełka ułudy.

    Ładnie.