Menu
Gildia Pióra na Patronite

babie takie lato

tkam się pajęczyną w sobie
nitka po nitce srebrnie
bezgłośnie

rosę łez delikatnie rozwieszam
jak pranie twarzą do słońca

a ty przechodzisz przeze
mnie jednym milczenia słowem

zaczepiając o wszystko
i rozrywasz

- choć nie wiesz

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • Insomniaa

    8 August 2012, 19:51

    czyżby ukryte pragnienia, tęsknota, a może miłość?

    pozdrawiam.

  • luterin

    7 August 2012, 16:33

    Miło Was gościć...latem:)) Chełmoński, ha,ha...ta...mam czasem wrażenie "hełmu" na głowie, nie powiem..:)) Bardzo dziękuję za opinie i miłego dnia dla wszystkich :)

  • zugimihau

    7 August 2012, 12:37

    ładnie;) pozdrawiam

  • misiek45

    6 August 2012, 12:54

    Cho jest w nim nutka smutku ale mi się podoba-pozdrawiam serdecznie

  • eskimoska86

    6 August 2012, 12:51

    babie lato, Ty Chełmoński poezji ;))

  • Gaia

    6 August 2012, 12:23

    Przecudnie utkałaś to babie nie lato. Gratuluję i zabieram:))

  • Pax1975

    6 August 2012, 03:50

    Pomysł skojarzył mi się z Indian Summer
    piękne porównanie:)

  • agniecha1383

    5 August 2012, 23:12

    Zgadzam się z Sarą...i piękny-pozdrawiam