Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 8 February 2022

Tam, gdzie noc

Tęsknię za tobą
jak liść za delikatną gałązką
spadając samotnie

tęsknię za tobą
jak gruda ziemi za lazurem nieba
jak ścięty kwiat
za wolnością rozkosznego ogrodu

za każdym razem
gdy całujesz moje dzień dobry
szumią tamte fale naszego lata
i piasek dotyka stóp

za wyrazem oczu tęsknie

świtem zbudzone domy
szepcą moją tęsnotę niebu
horyzont wzmacnia echo moich kroków

idę...
naprzekór losowi, idę tam
gdzie noc zamyka mnie w tobie

idę, bo za tobą tęsknię

43 336 wyświetleń
304 teksty
260 obserwujących