Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pęd życia

teraźniejszość
to to co pulsuje
w żyłach

lecz czerwona krew
nic jeszcze nie znaczy

szybko można ją zmienić
w biel lub w czerń

cokolwiek się zdarzy
zależy

przestań się dziwić
twoja droga jest przy tobie

a gdy zboczysz bezmyślnie
i wrośniesz jak chwast między róże
wyplewią cię z korzeniami

uroda nie zawsze znaczy piękno

zachwyt oczu jest mitem
który przerasta każdą chwilę
przemijającą na zawsze

porwaną wiatrem w nicość

pamięć boli krwawi
lecz przemija bezpowrotnie

i cóż można powiedzieć

wystarczy amen

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!