Menu
Gildia Pióra na Patronite

wyznanie

Teraz jesteś wszystkim,
mym jutrem co istnieje we śnie
a wchodząc po schodach
nie szukam za drzwiami
wczorajszego dnia.
Nie będę stał
przed lustrem czasu
by zatańczyć taniec życia
nie zdając sobie sprawy,
że miłość I przyjażń
podobne odbicie mają.
Odwracam się
i widzę przeszłości twarz
ze zmarszczkami naszego przeznaczenia.
To jutro jest tajemnicą
gdy rzeczywistość znika
aby zdać sobie spawę,
iż jesteś moim życiem
słowem wypowiedzianym
we właściwym czasie...

13 992 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!