Menu
Gildia Pióra na Patronite

złapałem się za język i nie puszczę drania

teraz, kiedy na pustyni
zacząłem doceniać każde ziarno
które otula me stopy

zaczynam rozumieć, że idę

że dystans pomiędzy każdym krokiem
to wszystko co mam

świat wciąż przecież płonie
i zawsze będą lasy, o których kiedyś zapomnę

dzisiaj opuściłem kolejny ogród
i życzę moim kwiatom
żeby rosły spokojnie

nie wiem tylko jak opisać ten dreszcz
który właśnie położył się na moich dłoniach

może powiem tylko
że dobrze się
spisały

14 255 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    26 February 2023, 22:42

    wkrótce zrozumiesz co piszesz
    /celowo nie piszę o czuciu/

    • .Rodia

      27 February 2023, 19:06

      z czuciem jest taki kłopot, że ciężko jest odróżnić prawdę od fikcji
      trzeba geniuszu instynktu, żeby być tak przed sobą otwartym, by potrafić to rozróżnić

    • .Rodia

      5 June 2023, 20:16

      wciąż nie rozumiem
      ale lubię wracać do tego nieporozumienia