Menu
Gildia Pióra na Patronite

dobranocka

ten domek dla lalek ma naprawdę śmieszne okna
tak niewiele przez nie widać
ale wystarczą by poczuć zapach waty cukrowej
dlatego proszę nie zamykajcie ich
jeśli nadal o nas pamiętacie
zostawcie je otwarte kiedy przyjdzie wiosna

w naszym domku dla lalek są naprawdę śmieszne meble
tak podobne do tych prawdziwych
ale dużo mniejsze - identycznie jak nasze filigranowe serca
które stawiamy jak wazoniki na parapetach
dlatego proszę nie wyrzucajcie ich
tak jak pustej kołyski czy grzechotki
jeśli wciąż o nas nie zapomnieliście
niech nadal lśnią wam do snu

do tego domku dla lalek kochani rodzice
możecie przychodzić kiedy zechcecie
jest ciepły a strach nie dotyka naszej porcelany
uczymy się w nim śpiewać i tańczyć
nie umieramy już kochani
śpijcie - nie umieramy

28 855 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!