Menu
Gildia Pióra na Patronite

o...

Ten zielonych oczu blask
Niby nieznany, a bliski tak,
Że przez ciało przechodzi dreszcz
Głośniejszy niż jesienny deszcz.

Jest w nim jakiś urok i czar,
Że każdy bliżej niż dalej być by chciał.
Niezależnością i romantyzmem się cechuje
Na tą jedyną spojrzeć chciałby czule.

Jednak Los Mu jeszcze Jej nie ujawnił
Ukrył szczelnie i od siebie Ich oddalił

Z dedykacją dla Bartłomieja

9132 wyświetlenia
105 tekstów
49 obserwujących
  • Bruno

    5 June 2011, 07:45

    Dziękuję:))

  • Swietka

    4 June 2011, 22:58

    Proszę bardzo, już się pojawiła :D

  • Bruno

    4 June 2011, 17:23

    Przepraszam a gdzie dedykacja?:))

  • Swietka

    2 June 2011, 21:11

    Dziękuję :)

  • Żelek

    2 June 2011, 19:02

    Zgadzam się z poprzednikami, śliczne...

  • mercy

    2 June 2011, 18:51

    Zabiorę.

  • NaRcYzek

    2 June 2011, 18:36

    zgadzam się... zielone oczy są cudne...
    a wiersz bardzo mi się podoba;];]

  • Seneka 18

    2 June 2011, 18:28

    Ładny wiersz...a zielone oczy są piękne...:)