Menu
Gildia Pióra na Patronite

Notka o pamiętaniu

ten wiersz zamykasz w sobie,
ja wolę by na wpół był otwarty
bez formy względnie krótki
i przy brzegu nagi

niech tak stoi nieubrany w słowa
do czerwoności na twojej twarzy,
ja znam ją na pamięć
gdy mrużysz oczy, bo oddalenie boli
i gdy tak czekasz na ciąg dalszy

*dedykowany

53 613 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Akte

    1 November 2011, 19:59

    Dziękuję Marie i pozdrawiam ciepło

  • Papillondenuit

    1 November 2011, 13:53

    ktoś mi kiedyś powiedział
    że wierszy się nie czyta
    że wiersze się pisze

    a ja
    czytam i chłonę
    przez usta innych to
    co we mnie zamglone

  • giulietka

    27 October 2011, 21:57

    Wyjątkowy... i taki bliski...