Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl z rocznic

Ten wiersz jest o prawdziwej prawdzie
Której na imię gaz hel
Której na imię woda mgła
Której na imię zdrada
O zdradzie o świcie
O zdrajcach
I ich zdradzieckim uścisku
Ten wiersz musiał powstać
Jest oczywistom oczywistościom
Jest ostry jak szpic z kokpitu
Sprzedany psinie Alik
Jest jednym wielkim zaprzaństwem
I zakamuflowanym pytaniem
Kto mu podał psychotropy
A teraz jest już pytaniem
O katedry pełne nienawiści
Wysyłające opętane tłumy
Wykształconych doktorów ciemnogrodu
Na szczęście z drugiej strony
Tylko kpina śmiech i upierdliwość
Za tysiąc lat ile będzie wersów
Oby tylko z kpin i politowania

297 714 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • NemesisMorte

    13 June 2013, 17:05

    oczywistom oczywistościom nie jestem pewna, więc zapytam... To celowy zabieg..? ^^" bo jeśli nie, to polecam przepisywać teksty do Worda... Sprawdza pisownię ;)

  • awatar

    13 June 2013, 16:39

    ja z oczywistościom dziękujem psychotropowom