Menu
Gildia Pióra na Patronite

o zimowych aniołach

ten szron
jak wszystko w moim życiu
zwalił mi się na głowę

już miałam założyć szalik
zaciskać złość w rękawiczkach

gdy z pierwszym płatkiem śniegu
nagle mi przyszedłeś do głowy
niedzisiejszy
ponadczasowy

czekający z dobrą nowiną
wytrwale pod moim oknem
z zakłopotaniem na blado-różowych policzkach

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    18 October 2016, 09:55

    Już sam tytuł wystarczył by mnie zachwycić :)
    Fiodor Dostojewski pisał "piękno zbawi świat".
    Twoje wiersze zawierają dobro i to piękno, budzą [choćby tylko we mnie] moc serca.
    Dziękuję za każdy wers.

  • giulietka

    18 October 2016, 09:04

    Witaj eM:)
    Uskrzydlić skrzydlatego... to dodaje skrzydeł:)
    A jeśli mówię w anielskim języku, to musiałam mieć dobrego nauczyciela:)
    Dziękuję!

  • Adnachiel

    17 October 2016, 13:55

    Ach! Cóż za nastrojowość...
    Anioł, niczym znak ładu, rozsypujący wraz ze śniegiem okruchy sacrum.
    Uskrzydliłaś mnie tym tekstem, wiesz?
    Długo pozostanę pod jego urokiem.
    I jak ja mam nie twierdzić, że mówisz do mnie - z wierszy - po anielsku... :)