Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ten sam problem

Ten sam problem a jakże różne
jego postrzeganie- uzależnione

od perspektywy wnętrza
od wzorca zachowań
od klucza uprzedzeń
od podświadomych przekazów

Ten sam problem a jakże różne
jego rozwiązywanie- uzależnione
od przeżytych doświadczeń
od zasobów nadziei od wiary

Zawsze ranek jest mądrzejszy
od wieczornego analizowania
bowiem tylko wtedy kiedy
dni są tyle samo równe co noce
mamy zwyczajną-równonoc

Czy nadeszło już rozwiązanie
czy nadal jest ono uzależnione
od tego co jeszcze nieznane

Czy ciągle tkwimy w obłędzie
zawieszeni nad urwiskiem
pod nieznaną nam bliżej granią

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!