Menu
Gildia Pióra na Patronite

„żyjmy tylko chwilą”*

ten czas miniony
włosy rozkochane
czesze

w pocałunki
bawią się twe
roziskrzone oczy
twa gładka
skóra przemawia
szeptem
dziwna mową
„żyjmy tylko chwilą”

dotyk opuszków
dłoni lewej
stwarza róże
rozwinięte
świeże

jeno Ty
rwiesz pod
jasnym niebem
tworząc słomiany
kapelusz

ze słodkim
uśmiechem w noc
gwiazd stalowych
szepczesz…
„żyjmy tylko chwilą”

ulatując boso
w niepamięć
mą przeklętą

Tama: 21.01.2013

10 253 wyświetlenia
160 tekstów
45 obserwujących
  • fyrfle

    5 September 2015, 12:20

    znowu oszukujesz siebie i mnie próbujesz zwieźć , ale tak mają systemu ofiary.

  • ....ktoś....

    5 September 2015, 01:33

    skutki to tylko błahy dodatek do czegoś piękniejszego. pozdrawiam

  • fyrfle

    16 February 2015, 12:51

    Odniosę się do tytułu. Żyję teraz chwilą, ale wiem, że skutki mogą na całe zycie.

  • fyrfle

    27 December 2013, 18:41

    Zgadzam się! Trzeba żyć chwilą i nie liczyć na następne..., to rozsądniejsze.

  • Gaia

    29 July 2013, 22:33

    Hm... myliłam się jednak...
    dobrze do tego wrócić
    by poczuć poezję
    :)

  • krysta

    26 June 2013, 09:36

    Śliczny :)

  • Albert Jarus

    4 March 2013, 19:09

    jak taniec, piękny :)
    pozdrawiam

  • Gaia

    21 January 2013, 21:28

    stopom w niepamięci
    mglisto i obco
    że na chwilę
    i róże w zapachach uwiędły..

    Poruszające, choć czytałam już Twoje lepsze

  • słoneczniki

    21 January 2013, 19:16

    Cudowny wiersz!

  • zaczarowana.

    21 January 2013, 19:13

    Rozmarzyłam się... :)