Menu
Gildia Pióra na Patronite

post mortem

ten ból będzie zabierał cię powoli
dzień po dniu głucho sączyć się musi krew
do której przykładając jałowe wspomnienia
rozdrapiesz stare niezagojone rany

to uzależnia
i nie szukaj ukojenia bo nic ci go nie da
nie próbuj ramion nie kosztuj wina nie chwytaj dnia
bo pazurami chwyci cię ten ból który wyszarpie z głębi odrobiny pozorów szczęścia

zaszyty w bezpieczeństwie będziesz zaszczuty
a mając uśmiech serdeczny będziesz go nieść z przebitą piersią
czasem zapatrzysz się w niebo szukając niewidzialnej
i skłamiesz, że zachwycasz się prostotą świata

która w tobie runęła
post mortem
ukochanej

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • kuloodporna

    14 January 2021, 22:26

    Ach...ten fragment....."a mając uśmiech serdeczny będziesz go nieść z przebitą piersią
    czasem zapatrzysz się w niebo szukając niewidzialnej
    i skłamiesz, że zachwycasz się prostotą świata"....... (i przełykać będziesz łzy co do oczu napłyną).......Urzekło mnie....:)