Menu
Gildia Pióra na Patronite

cicha noc

tej zimy trudno o anioły
które podczas śnieżnej zawieruchy
płatkami wielkości piór
opadają nocą na ziemię
i choć kryją się w szarym tłumie
dzięki tobie wiem
że tu są
ty wiesz że każdego dnia
życzę ci jak najlepiej
ale głos się we mnie łamie
jak opłatek
którym z tobą się dziś nie przełamię

Cudownych Świąt Wam życzę!

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    29 December 2015, 16:07

    ......piękny ...:*...........

  • onejka

    26 December 2015, 18:30

    Wyjątkowy...:)

  • krysta

    26 December 2015, 14:34

    ...piękny wiersz.
    Giulietko wzajemnie radosnych świąt. :)

  • giulietka

    25 December 2015, 21:13

    Bardzo Wam dziękuję Panowie, miło Was tu spotkać pod moją choinką;)

  • 25 December 2015, 19:07

    No tak, Madź cały śnieg ukradła... :P
    Wszystkiego najlepszego. :))

  • Adnachiel

    24 December 2015, 14:52

    Niezwykle obrazowy wiersz, i równie niezwykle piękny.
    Powtórzę za Tobą słowa, do których nic więcej dodać nie trzeba... dzięki tobie wiem, że tu są....
    Joyeux Noël, Złotowłosa! :)