Menu
Gildia Pióra na Patronite

gdy milkną sny

tej nocy tak jak wczoraj
nie domykam drzwi
niepokój śpi na klamce
czekając na twoją rękę
nie wiem
czy resztka świecy
czy świat za oknem drży
na samą myśl
że mnie nie zbudzisz
choć jutro znów wzejdzie słońce

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 21 November 2015, 17:54

    Madź, odleciał.
    Do ciepłych krajów. ;)

  • giulietka

    21 November 2015, 14:04

    Michał, dziękuję, miło to czytać.

    Vitaa, dziękuję za wpis, miło Cię gościć.

    Mill, bez niej nie wstaję z łóżka;) Dziękuję.

    Yesti, teraz już wiem, gdzie się podział klucz:)

    Pozdrawiam Was serdecznie!

  • 21 November 2015, 10:35

    Taaak, mam na pysku odciśniętą klamkę... ;)
    Bardzo ładne.
    Pozdrawiam. :)

  • mill

    20 November 2015, 14:17

    ....uchylone drzwi jednak nadzieja w Tobie tkwi ;)......pięknie Madziu ;* .....

  • 17 November 2015, 22:33

    piękny wiersz

  • silvershadow

    17 November 2015, 16:08

    "niepokój śpi na klamce / czekając na twoją rękę" - aż wstrzymałem oddech. Piękny wiersz.