Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ta Wielka Noc jest inna...

Ta Wielka Noc jest inna
mimo, że na dworze zima
ludzie podają sobie dłonie
bez rękawiczek…

Ta Wielka Noc jest inna
mimo, że na dworze zima
ludzie przynoszą kwiaty
do przydrożnych kapliczek…

Ta Wielka Noc jest inna
mimo, że na dworze zima
wszystkie drzwi są otwarte
i serca śliczne…

Ta Wielka Noc jest inna
mimo, że na dworze zima
lecz…czy to nie jest tylko sen?
odpowiedź przyniesie szary dzień…

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • misiek45

    31 March 2013, 20:23

    Piękny wiersz ,mimo tego że coś się zmienia to to co ważne jest takie samo-pozdrawiam świątecznie:)

  • Gaia

    31 March 2013, 19:55

    Chyba nikt, tak jak Ty Gerardzie, nie potrafi tak pięknie oddać piękna chwili i tego niepokoju. Może nie umarliśmy tak do końca...
    Wszystkiego dobrego :)

  • 31 March 2013, 14:16

    Pięknie.

  • Seneka 18

    31 March 2013, 12:18

    Wnośmy w ludzką bezsilność nadzieję
    stańmy się o radość wzajemną bogatsi
    niech nasze twarze uśmiechem jaśnieją
    w tańcu płomieni świec naszych…:)

  • MglistyPoranek

    31 March 2013, 12:09

    Bardzo trafny nastrój, aż chce się w nim trwać :)

  • 31 March 2013, 11:04

    ....