Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jebemeto

Teksty z obrazami - Jebemeto - exsilentio
Jebemeto - exsilentio

Targi pełne kurzu, kadzideł i krzyku.
Ulice, wąskie jak przekonania,
Słoneczny nóż łatami ogarnia.
Świat kwików i wytwornych szyków.

Suk barwami kapie,
Tańcem brzucha sieje.
Wiele się dzieje,
Bo na chodnikach tłuści siedzą gapie.

Leniwie idę frunąc wiatrem z Tobą
I całe ogarniam lotem ptaka miasto,
Jebemeta granicę bezkresną i ciasną,
Spoza chmur ją widząc, dzięki Bogu!

PS. Współautorem wiersza jest Iskierka. Dziękuję, Kasieńko

Quid Quidem

41 988 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!