Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tak się dzieje jakby nic się nie działo

Tańczysz jak u Maksyma w Gdyni
unosisz się nad zwierciadłem podłóg
za oknem szklana pogoda, a Ty ciągniesz
od bogaczy...ziele jak kwiat paproci...
Zatrzymałeś mnie tańca ostatnim promieniem
wydychając kłąb zadymy, która wciąga
Jestem Medeą, nie walcz z kpiną lustra
tylko spójrz na siebie, coś stworzył...

276 053 wyświetlenia
2562 teksty
190 obserwujących
  • sprajtka

    25 April 2016, 15:25

    Miło mi;)))

  • onejka

    25 April 2016, 11:22

    Alice, zabrałaś mnie w lata 80 te... oj działo się wtedy u Maksyma, poza szklaną pogodą, królowało mniej niż zero, a nad ranem, szczęśliwej drogi już czas, wszak Medea w końcu odnalazła miłość ;)