Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaskoczenie

Tancerz tańczy na swej linie,
co pokaże tym zasłynie.
Jak ocenią jego sztukę,
gdzie pobierał tę naukę?

Widz ocenia twe starania,
a ile przy tym gadania.
Marnym groszem datek sypnie,
i po uszach słowem rypnie.

Gdy nie idzie nam po myśli,
klęska we śnie się nie przyśni.
Powiesz sobie-jest okej,
dzisiaj ciężko jutro lżej.

Stąpa każdy po tej linie,
ciebie też to nie ominie.
Ciągle w życiu balansujesz,
a gdy spadniesz to zrozumiesz.

2524 wyświetlenia
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!