Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tamten świat

Tamten świat, inny świat...
świat bólu i namiętności,
alkoholu i dymu Twoich papierosów,
zapachu bluzy, dotyku dłoni,
wspólnie spędzonych nocy…
Zapachu lata, migoczących gwiazd…
Sprzeczne emocje
mną targają
nie kochałam, nie kocham
Cię.
Lecz ta namiętność nigdy nie minie
Uczucie silne,
Nieuleczalne…
Wspomnienia
w mej głowie

zawsze ze mną.
Fizyczne doznania
i ten ból w psychice.
Ból gdy mi łamałeś serce.
Dźwięk rozdarcia
duszy
i dźwięk naszego śmiechu.
Szyderczy wzrok twój
kiedy mówiłeś: „to koniec”
przebił mnie na wylot
jak strzała śmierci
Nie wierzyłam,
że da się żyć
bez Ciebie.
Da się.
Z innym u boku.
Da się.
pomimo wspomnień…
Tęsknoty.
Za czymś co mnie niszczyło.
Destrukcja.
TY.
Namiętność zniszczenia
czy
zniszczenie namiętności
?

2954 wyświetlenia
19 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!