Menu
Gildia Pióra na Patronite

iluzja

tamtej jesieni patrzyliśmy w okna
wyglądając siebie jak pierwszej gwiazdy
bo przecież każdego wieczoru
mogło być boże narodzenie

i nie wiem do dziś ile wtedy
było w nas zmyślenia
a ile prawdy

ale wiem
że nie dbaliśmy o to
bo istniało tylko to co między nami
a świat i cała reszta
zdawały się być złudzeniem

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • motylek96

    22 November 2016, 14:06

    Postaram się;)

    Uściski

  • giulietka

    22 November 2016, 07:55

    Hokus, pokus, wchodzi Smokus;)

  • 21 November 2016, 21:00

    Madź - Iluzjonistka słowa :))

  • giulietka

    21 November 2016, 08:20

    eM., czasem pisze się wiersze, tak jakby zapalało świece wskazujące drogę do domu, tym za którymi tęskni serce.

    Motylku, miło Cię widzieć, wracaj i pisz, leniu!;)

    RozaR, niewinność może być postrzegana jako naiwność, ale czystość uczuć nie jest tożsama z głupotą.

    Dziękuję Wam za przeczytanie i pozostawienie czegoś od siebie.

  • RozaR

    20 November 2016, 11:46

    ładne acz naiwne lub napisane naiwnie .
    Ale tak to - OK

  • motylek96

    19 November 2016, 07:48

    Taki w klimacie:)

  • Adnachiel

    18 November 2016, 19:51

    Prawdziwie magiczny wiersz, pełen czaru słów.
    Poezja, którą wygraweruję na drzwiach domu mojej duszy...