Menu
Gildia Pióra na Patronite

Byłem tam

Tam gdzie było
moje dzieciństwo
został tylko chrzan
w zdziczałym ogrodzie

Były komórki
murki
chlewiki ze starą papą
ale nie ma nic
uprzątnęli wszystko
moje dzieciństwo
ławki z pijakami
otynkowali kamienicę

Na drzwiach
starej pralni
suszy się jaskrawa kapa
w rękach wiatr
ją obraca
jak z rybakiem piątaka...

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    9 August 2018, 08:45

    Coś niesamowitego!
    Wiersz jak stara fotografia, zabieram do albumu i pozdrawiam Autora:)

  • 7 August 2018, 12:52

    Taka nostalgia za przeszłością

  • Naja

    7 August 2018, 09:56

    Dobrze, kiedy wspomnienia z dzieciństwa budzą refleksje przywołujące nostalgię, a nie smutek... Zadumałeś mnie obrazem swojego tekstu :-)