Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tam jest mój dom,
gdzie cienie przechodzą bezszelestnie
w nieskomplikowanym świecie ,
którego sam na sam jest ciszą pochłonięte.

Tam też jest mój dom,
gdzie jesteś prawdą nieskrępowaną
myślami przeszywającymi moją głowę
, orlim wzrokiem w majestacie prawa.

Gdzie ten on, gdzie ja, gdzie ona ,
który to czas ?
, jak przestać się bać
kiedy prawdy oczywiste zatopione

Gdzie jest dom, obiecany ląd
stan spokoju u schyłku życia.
Czy nas opuścił czas?
bezprawie nie daje mi spać...
ale jeszcze nie czas mi umierać
represjom muszę prawdę dać,
muszę zaświadczyć historii
jak nieprawdziwy jest
obecny ład.

14 005 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!