Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mały miś ...

Tam gdzie zagubiony
świat rozumu małej
dziewczynki
zdeptane jej marzeń
dłoń , która
rysowała słońca kolor
umarła w duszy swej
Czy wiesz, że jej łzy
zraszają każdy dzień
Powiedz mi-jak ma dalej żyć
odrzucona zagubiona wśród tych
którzy uczyli słowa kocham
Może sen przywoła
spokój ,który woła
a ona odchodzi
nie tu, ani tam
lecz prosto stawia kroki
by za chwilę upaść i
wołać wołaniem miłości
Czy wróci uśmiech
radość nie wiem?
który zabłąkał się
gdzieś ,ale marzy
że obudzisz ją
jednym jedynym
dotykiem życia ...

http://www.youtube.com/watch?v=5jM2N7HuOfA

52 541 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • luterin

    3 August 2012, 20:56

    Małe skrawki wspomnień wzruszają najbardziej...piękny wiersz.

  • Sol 8

    3 August 2012, 18:27

    Dziękuje :)) Miło mi ,że wam się podoba jest to mały skrawek wspomnień ... Pozdrawiam ciepło .

  • NieBoska

    3 August 2012, 18:24

    Cudny wiersz. U ciebie warto się zatrzymać. Pozdrawiam.

  • M44G

    3 August 2012, 18:23

    Śliczny tekst. Śliczna piosenka.