Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kraina

Tam gdzie sens traci swoje znaczenie
a troski wszelakie prawa głosu nie mają
To kraina cudowna o nazwie Marzenie…
do której drogę, wszystkie myśli znają

Tam azyl dla przemyśleń wyżętych z brudu
Skrypty życzeń błyskiem brokatu kreślone
Miejsce gdzie wiara w spełnienie cudu…
jak tsunami, łzą zabliźnia miejsca ranione.

Tam czas przepastny orbitami jutr wyłącznie kręci
Przeszłość w kronice wspomnień ma zaznaczenie
A jeśli to, co złe było nie wysiedli się z pamięci…
Nic to… póki trwa kraina o nazwie Marzenie.

33 419 wyświetleń
270 tekstów
400 obserwujących
  • 22 May 2012, 20:37

    ...i dobrze, że taka Kraina jest :)))
    Przecież... dawno by świat diabli wzięli, gdyby brakło marzycieli ;)))

    Pozdrawiam ciepło :)))

  • Pytia

    22 May 2012, 19:43

    "azyl...."...........mmmmmmmmmm.....miejsce".....tylko cisza grzmi

  • słoneczniki

    22 May 2012, 10:12

    Dziękuję
    I zapamiętam ;)

    Miłego dnia!

  • R.A.K.

    22 May 2012, 10:10

    Gdybym tylko mógł dałbym Ci Joasiu całą symfonię... nie tylko nutkę :)
    Pozdrawiam i dziękuję! :)

  • słoneczniki

    22 May 2012, 10:07

    Dziękuję za nutkę optymizmu.

  • R.A.K.

    21 May 2012, 20:15

    Dziękuję Dawidzie! :)

    Pozdrawiam.

  • Maskaw

    21 May 2012, 20:10

    Tak piękna kraina .....mhm...

  • R.A.K.

    21 May 2012, 16:03

    Sprajteczko dla Ciebie zawsze miejsce się w nim znajdzie :)
    Pozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki! :)

  • sprajtka

    21 May 2012, 15:43

    poproszę o azyl;)

  • Bruno

    21 May 2012, 10:01

    I o to Mi Romku chodzi:)
    Nie o cztery ściany, cztery kąty tylko o ciepło rodzinne, klimat, w którym człowiek czuje się choć przez sekundę szczęśliwy i zapomina o wszelkich troskach.