Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

i nawet śnieg ma smak raju

tam, gdzie noc rozsypała gwiazdy
spadamy z chmur małymi aniołami
ubrani tylko w siebie
łamiemy przestrzeń niechcianą

tam dzień śnieżnym pocałunkiem
budzi szepty mową przeznaczenia
- pod obcym słońcem odkrywamy czułość
co swoją świętość przemilczeć musi

tam, jak spłoszony ptak wiję gniazdo
w Twoim sercu

78 241 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • Mało Romantyczna

    21 October 2023, 03:21

    Nie napiszę nic nowego.
    Każdy Twój wiersz, niezależnie od pory roku, to gwiazda na niebie tego portalu.
    Pozdrawiam.

    od IceCherry, Meron, Refer
  • Voyage

    15 September 2015, 17:52

    ;))

  • IceCherry

    9 March 2014, 20:17

    Adamie, nie inaczej ! ;)

    ;)

  • Adamo85

    4 March 2014, 23:04

    wstąpiła na moment
    została na życie

    miłość ;))

    Edyta ?

    uśmiechy ;))

  • Beczka

    4 March 2014, 02:01

    Ukrywamy serca jak skarby - znalezione bardziej kochają ;)

  • Efemeryda60

    27 February 2014, 23:55

    http://www.youtube.com/watch?v=z5BJNFueR6c

    ;)

    Niepodobna skryć miłość i serca przymusić,
    wszystko nas zdradza, gesty, twarz, język i oczy,
    gdzie Ogień gore, nie dziw, że iskra wyskoczy.
    Jean Baptiste Racine

    Video z5BJNFueR6c
  • IceCherry

    27 February 2014, 22:43

    OM no wiesz..;)

    piccola scintilla puó brucciare una villa ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=-gWYn-MWAao
    - z moich ulubionych ;)

    no nie mogę ;)

    Andzia ! ;)

    Video -gWYn-MWAao
  • OGRODY-MARZEŃ

    25 February 2014, 07:39

    Oj Ania, Twoje wiersze topią śnieg, a cóż mówić o sercu ;-P
    Płonie ;-P

  • Voyage

    23 February 2014, 20:30

    nie potrzeba mi kochać Cię
    jeszcze bardziej
    mówisz,
    że ja to zbyt wiele

    i wtulasz się ciszą zieloną
    w moje dłonie
    nawet wtedy, kiedy mnie
    nie ma

    ze snów samotnych zrodzona
    modlitwą wyszeptana
    uchwycona obłokiem
    płyniesz
    radosną myślą mojej tęsknoty

    jak nie kochać Ciebie więcej mam
    jeśli boję się

    że mi życia dla Ciebie
    zabraknie

    A..tam też..dobrze mi z Tobą w sercu...;))

    Andzia..;))

    od Naja, Malachite, NieBoska
  • Julka 10

    23 February 2014, 20:05

    Jakie byłoby, to proste, gdybyśmy kochali za urok, wdzięk..A Kochamy za piękno, ukryte w sercu, w duszy, kochamy za to, co dla wielu nieodkryte, a tylko nielicznym poznać było dane :))))