Menu
Gildia Pióra na Patronite

pewny

tam
gdzie niebo
zamyka oczy
my
rozkrzewiamy słońce
w cieniu swoich głosów
wyłaniamy dłonie z półmroku
by nadać
kształt światłu

tam
ciche rozmowy
dojrzałe do słów
znalazły nas w rzeczach
co się rozpoznały

moja szczęśliwość
Twoja radość
i wczorajsze znaki zapytania

w ubogim słowie
nie zmieszczę czasu
który nie minął

z siebie
wychodzę
do Ciebie wracam
i moja
niepewność wypuszczona na wolność

78 380 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • 23 September 2012, 22:45

    A ja jestem pewna, że zawsze... Twoje piękne słowa zachwycą :))) W nich jest i dobro i miłość :)))
    Dziękuję Ci Aniu... :)))

    Ciepło pozdrawiam :)))

  • IceCherry

    22 September 2012, 18:57

    Piękne metafory, wcale nie ubogie słowa - piękny wiersz. Miły dla oczu i porywów
    serca ;)

  • dybus77

    19 September 2012, 22:04

    ej!!!!!

    Artur:)))

    ....ja byłam pierwsza w kolejce!!!!

    :))

  • Voyage

    19 September 2012, 20:24

    ehhh...piękny wiersz, jak zawsze Andzia..potrafisz wyczarować słowa, jak i stworzyć nastrój, że serducho drży z samego czytania..

    ale, ale..

    czy dodasz go do tomiku poezji swej ?..boć czekam z utęsknieniem na druk ! ;)

    No..;))

  • słoneczniki

    19 September 2012, 19:02

    Piękny wiersz.

  • NieBoska

    19 September 2012, 18:47

    Twoja szczęśliwość i Jego radość, miłość.

    Cudny wiersz Aniu, przeczytałam parę razy z pewnym drżeniem serca ;)

  • Piętaszek

    19 September 2012, 18:15

    Powiedzieć, że pięknie piszesz wierszem o miłości, to mało, zachwycasz słowem w myślach, tak, że brakuje słów na komentarz
    Czytam twoją prozę i poezję, i składam pokłon w twoją stronę.
    Pozdrawiam ciepło.
    M.

  • 19 September 2012, 15:43

    piękne, budujące

  • EmilG

    19 September 2012, 14:39

    pięknie, i wszystko na temat miłości ;)